Ginkgo Biloba Leaf Extract**

Ginkgo Biloba Leaf Extract**

Ginkgo Biloba Leaf Extract

** naturalny surowiec

Ekstrakt z miłorzębu japońskiego to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego. Jest bardzo silnym antyoksydantem swoją moc i skuteczność zawdzięcza przede wszystkim wielu flawonoidom, w szczególności kwercetynie, kemferolowi, rutynie oraz diterpenom. Ponadto zawiera wiele unikatowych związków czynnych m.in.: polifenole - terpenoidy (ginkgolidy, bilobalidy), flawonoidy i ich glikozydy.

Ekstrakt działa pobudzająco i wzmacniająco na układ krążenia, polepsza ukrwienie, wzmacnia system naczyń krwionośnych. W kosmetyce jest stosowany głównie ze względu na wzmacnianie tkanki łącznej skóry - hamuje proces starzenia się skóry. Poza produktami anty-aging jest on powszechnie stosowany w kosmetykach antycellulitowych, ujędrniających, rozjaśniających cienie pod oczami, do pielęgnacji cery naczynkowej.

Pokaż produkty
Aloe Barbadensis Extract*

Aloe Barbadensis Extract*

Aloe Barbadensis Extract

* certyfikowany surowiec

Żel z aloesu to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego. Bogaty w  związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe-emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).
Przyspiesza gojenie ran oraz stymuluje komórki do szybszej regeneracji. Aloes jest rośliną wspomagającą regenerację naskórka. Jego silne właściwości nawilżające wpływają na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, jednocześnie odbudowując jej barierę lipidową. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, przywracając zdrowy oraz młody wygląd dojrzałej i zniszczonej skórze.

Pokaż produkty
Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

*** Olejek eteryczny pochodzenia roślinnego.

W kompozycji można wyczuć nutę cynamonu.

Pokaż produkty
Aloe Barbadensis Leaf Juice*

Aloe Barbadensis Leaf Juice*

Aloe Barbadensis Leaf Juice*

* certyfikowany surowiec

Żel z aloesu to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego. Bogaty w  związki zwane antraglikozydami: aloina, aloinozydy, aloe-emodyna a także polisacharydy, białka, aminokwasy, żywice, antrazwiązki, kwasy organiczne (bursztynowy, cynamonowy), witaminy (tiamina, biotyna).
Przyspiesza gojenie ran oraz stymuluje komórki do szybszej regeneracji. Aloes jest rośliną wspomagającą regenerację naskórka. Jego silne właściwości nawilżające wpływają na zwiększenie elastyczności i jędrności skóry, jednocześnie odbudowując jej barierę lipidową. Stymuluje fibroblasty do syntezy kolagenu i elastyny, przywracając zdrowy oraz młody wygląd dojrzałej i zniszczonej skórze.

Pokaż produkty
Rosa Damascena Flower Extract**

Rosa Damascena Flower Extract**

Rosa Damascena Flower Extract**

** Surowiec naturalny

Ekstrakt z róży damasceńskiej to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Posiada takie substancje aktywne jak: taniny (garbniki), antocyjanozydy (flawonoidy), saponiny, olejek eteryczny (cytronelol, geraniol, nerol, eugenol, fenyloetanol, rosofuran, beta-damascenon).
Dzięki obecności olejków eterycznych działa gojąco, przeciwzapalnie i łagodząco. Ma działanie antyseptyczne, antybakteryjne i lekko ściągające. Wykazuje działanie wzmacniające wobec naczynek krwionośnych, antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe. Wygładza, matuje, oczyszcza i ożywia skórę. Działa odmładzająco, regenerująco, przeciwdziała starzeniu się skóry i zmarszczkom. Poprawia elastyczność i gładkość skóry.

Pokaż produkty
Eugenol**

Eugenol**

Eugenol

Eugenol

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
D-Limonene**

D-Limonene**

D-Limonene

D-Limonene

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
Myristica Fragrans Oil****

Myristica Fragrans Oil****

Myristica Fragrans Oil

**** naturalny olejek eteryczny

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
Eugenia Caryophyllus (Clove Bud) Oil****

Eugenia Caryophyllus (Clove Bud) Oil****

Eugenia Caryophyllus (Clove Bud) Oil

**** naturalny olejek eteryczny

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
Citrus Sinensis Oil****

Citrus Sinensis Oil****

Citrus Sinensis Oil

**** naturalny olejek eteryczny

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
Ethyl Alcohol**

Ethyl Alcohol**

Ethyl Alcohol**

** Surowiec naturalny

To naturalny alkohol pozyskiwany w wyniku fermentacji materiału roślinnego tj: ziarna zbóż, kukurydza lub ziemniaki. Działa antybakteryjnie i pozwala na użycie mniejszej ilości konserwantów. Jest środkiem ułatwiającym rozpuszczenie i wprowadzenie do kosmetyku cennych składników aktywnych. Zwiększa penetrację w głąb skóry i efektywność produktu.

Pokaż produkty
Citrus Sinensis (and) Eugenia Caryophyllus (and) Myristica Fragrans (and) D-Limonene (and) Eugenol***

Citrus Sinensis (and) Eugenia Caryophyllus (and) Myristica Fragrans (and) D-Limonene (and) Eugenol***

Citrus Sinensis (and) Eugenia Caryophyllus (and) Myristica Fragrans (and) D-Limonene (and) Eugenol***

*** naturalny olejek eteryczny pochodzenia roślinnego

W kompozycji można wyczuć delikatne nuty słodkiej pomarańczy, pąku goździka oraz gałki muszkatołowej

Pokaż produkty
Polysorbate 20*

Polysorbate 20*

Polysorbate 20*

* certyfikowany surowiec

Surowiec naturalny otrzymywany z oleju kokosowego. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Surowiec hydrofilowy (rozpuszczalny w wodzie), dobrze tolerowany przez skórę i błony śluzowe.
Jest substancją bezpieczną do stosowania w kosmetykach. Nie wykazuje działania rakotwórczego ani mutagennego.

Pokaż produkty
Ethyl Linoleate (and) Ethyl Oleate (and) Ethyl Linolate (and) Ethyl Palmitate (and) Ethyl Stearate**

Ethyl Linoleate (and) Ethyl Oleate (and) Ethyl Linolate (and) Ethyl Palmitate (and) Ethyl Stearate**

Ethyl Linoleate (and) Ethyl Oleate (and) Ethyl Linolate (and) Ethyl Palmitate (and) Ethyl Stearate**

** Surowiec naturalny

Jest to kompleks wyższych kwasów tłuszczowych składający się z: Omega-3 i Omega-6, które należą do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych tzw. NNKT, oraz Omega 9, który należy do jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Formuła ta bogata jest w witaminę F, przeciwdziałającą utracie wody, dlatego całość hamuje procesy starzenia się powierzchniowej warstwy skóry i chroni ją, tworząc cienki film na jej powierzchni. Tłuszcze te zachowują się bowiem jak cement między komórkami skóry, tworzą szczelną barierę dla szkodliwych czynników zewnętrznych i nie wypuszczają wody z naskórka. Przywracają również naturalną elastyczność naczyń krwionośnych i chronią przed powstawaniem tzw. pajączków.

Pokaż produkty
Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*

* certyfikowany surowiec

Masło Shea to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Dzięki wyjątkowo wysokiej zawartości frakcji niezmydlającej (fitosterole, trójterpeny, węglowodór kariten) posiada doskonałe właściwości pielęgnujące skórę. Jest ono zaliczane do naturalnych filtrów przeciwsłonecznych i antyoksydantów, dzięki czemu zabezpiecza skórę przed czynnikami zewnętrznymi i opóźnia jej starzenie. Dzięki wysokiej zawartości specjalnego typu tłuszczy (steroli i trójterpenów) masło dobrze wnika w naskórek i na długo pozostaje w warstwach skóry, wzmacniając barierę lipidową, bez poczucia nadmiernej tłustości.
Jest naturalnym źródłem antyutleniaczy (katechiny) oraz bogatym źródłem witaminy F, E i prowitaminy A, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz alantoiny.
To także bogate źródło trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi.

Pokaż produkty
Argania Spinosa Kernel Oil*

Argania Spinosa Kernel Oil*

Argania Spinosa Kernel Oil*

* certyfikowany surowiec

Olej arganowy opóźnia procesy starzenia i głęboko nawilża skórę. Działa rewitalizująco, poprawia elastyczność i jędrność. Chroni naskórek przed wysuszaniem i wspomaga odnowę komórek. Przeznaczony do skóry wrażliwej, dojrzałej i alergicznej.

Pokaż produkty
Limonene**

Limonene**

Limonene**

** Surowiec naturalny

To składnik naturalnych olejków eterycznych.

Pokaż produkty
Olea Europaea Fruit Oil (and) Myrtus Communis Leaf Extract (and) Olea Europaea Leaf Extract*

Olea Europaea Fruit Oil (and) Myrtus Communis Leaf Extract (and) Olea Europaea Leaf Extract*

Olea Europaea Fruit Oil (and) Myrtus Communis Leaf Extract (and) Olea Europaea Leaf Extract*

* certyfikowany surowiec

To ekstrakt z liści mirtu, liści oliwek oraz oleju z oliwek. Liście mirtu są bogate w przeciwutleniacze. Działa ściągająco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, likwiduje obrzęk żylny i limfatyczny, poprawia krążenie. Zwalcza efekty starzenia i tonizuje skórę. ekstrakt z liści oliwnych
Liście oliwne, które spadają z drzew zachowują zielony kolor przez długi czas, dzięki wyjątkowej odporności na działanie czynników atmosferycznych. Główny składnik tego ekstraktu – oleuropeina to najsilniejszy składnik aktywny w liściu oliwnym. Wykazuje wyjątkowo mocne działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne i antyoksydacyjne.
W kosmetyce, ekstrakt z liści oliwki znajduje szerokie zastosowanie, począwszy od preparatów o właściwościach zabliźniających, do kosmetyków przeznaczonych dla skóry zniszczonej na skutek promieniowania UV. Właściwości te wynikają z obecności flawonoidów i kwasu oleinowego, działających stymulująco i regulująco na tkankę łączną. Ekstrakt wykazuje także działanie przeciwobrzękowe i zmniejszające sine obrzęki pod oczami
 Natomiast dobroczynne witaminy zawarte w oliwie z oliwek bezpośrednio wnikają w głąb skóry. Szczególnie wspaniałe działanie odmładzające ma zawarta w oliwie witamina E - naturalny antyutleniacz. Powoduje wygładzenie zmarszczek, odświeża, natłuszcza, działa kojąco na skórę codziennie narażoną na działania niekorzystnych czynników atmosferycznych i stresu. Jest naturalnym filtrem UV.

Pokaż produkty
Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate*

Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate*

Cetearyl Olivate (and) Sorbitan Olivate*

* certyfikowany surowiec

To naturalny emulgator, który pochodzi z oliwy z oliwek.
Olej z oliwek jest jednym z lipidów wykazującym wysokie powinowactwo do ludzkiej skóry. Innowacyjnym rozwiązaniem jest połączenie cennych własności oliwy z oliwek i jej właściwości emulgujących. Składniki tego surowca podobne są do ludzkiego serum, dzięki czemu zapewniają zatrzymywanie wilgoci w skórze i podnoszą odporność składników aktywnych na wodę i pot.

Pokaż produkty
Perilla Ocymoides Seed Oil**

Perilla Ocymoides Seed Oil**

Perilla Ocymoides Seed Oil**

** Surowiec naturalny

Olej Perilla ma silne właściwości antyoksydacyjne. Przyspiesza produkcję kolagenu i elastyny, uelastycznia i ujędrnia skórę. Wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, dlatego polecany jest do cery naczyniowej. Rozjaśnia przebarwienia, wyrównuje koloryt cery i łagodzi skutki alergii skórnych. Sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery bez względu na wiek.

Pokaż produkty
Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate/Caprate

Coco-Caprylate/Caprate

Mieszanina estrów kwasów kaprylowego i kaprynowego z alkoholami z oleju kokosowego. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę.

Pokaż produkty
Malus Domestica Fruit Culture Extract**

Malus Domestica Fruit Culture Extract**

Malus Domestica Fruit Culture Extract**

** Surowiec naturalny

Komórki macierzyste jabłka chronią przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych, szczególnie efektywnie wspierają procesy odnowy komórkowej. Spowolniają proces tworzenia się zmarszczek i zapobiegają starzeniu się skóry. W rezultacie skóra wygląda młodziej, jest promienna, wzmocniona i jędrna.

Pokaż produkty
Strelitzia Nicolai Seed Aril Extract*

Strelitzia Nicolai Seed Aril Extract*

Strelitzia Nicolai Seed Aril Extract*

* Certyfikowany surowiec

Strelicja biała nazywana jest także Białym rajskim ptakiem. To ona odpowiedzialna jest za poprawę tonu skóry, redukcję cieni i opuchnięć pod oczami. Także wzmacnia jej nawilżenie, jędrność i gładkość a co za tym idzie opóźnienie powstawania zmarszczek.

Pokaż produkty
Caffeine**

Caffeine**

Caffeine**

** Surowiec naturalny

Alkaloid naturalnie występujący w roślinach. Działa drenująco, pobudza mikrokrążenie oraz obkurcza naczynia krwionośne, przez co zmniejsza obrzęki i cienie pod oczami. Dzięki swoim antyoksydacyjnym właściwościom chroni przed skutkami światła słonecznego. Wygładza i napina skórę.

Pokaż produkty
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*

Olej Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Swoją budową chemiczną zbliżony jest do sebum, dlatego można stosować go do każdego rodzaju cery. Polecany jest zarówno do skóry suchej, o uszkodzonej warstwie lipidowej naskórka, ponieważ doskonale zastępuje te niedobory i zapobiega wysuszeniu skóry, sprawdza się również przy cerze przetłuszczającej się i mieszanej regulując wydzielne sebum. Efektywnie nawilża i zmiękcza skórę, działa łagodząco na stany zapalne, zmiany łuszczycowe lub egzemę. Odżywia i wygładza, chroni przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry. Może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu.

Pokaż produkty
Xanthan Gum**

Xanthan Gum**

Xanthan Gum**

** Surowiec naturalny.

Guma ksantanowa otrzymywana jest w wyniku fermentacji poddania kukurydzianego cukru działaniu bakterii Xanthomonas campestris. Pozyskiwana jest z niemodyfikowanych genetycznie składników.

 
 
Pokaż produkty
Sucrose**

Sucrose**

Sucrose**

** Składnik naszych kosmetyków posiada certyfikat organiczności.

Cukier trzcinowy to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Złuszcza, usuwa martwe komórki naskórka, nadaje gładkość i elastyczność skórze, pobudza do odnowy i dostarcza cennych elementów odżywczych tj: żelazo, wapń, fosfor, mangan, cynk i innych pierwiastków śladowych.
Utrzymuje nawilżenie skóry, a jego naturalne pochodzenie minimalizuje ryzyko podrażnień i uczuleń. Działa bakteriobójczo i kojąco, więc nadaje się do skóry wrażliwej i świetnie regeneruje podrażnione miejsca.

Pokaż produkty
Sodium Hyaluronate*

Sodium Hyaluronate*

Sodium Hyaluronate*

* certyfikowany surowiec

Wielkocząsteczkowy kwas hialuronowy to surowiec naturalny. Choć nie wnika w głębsze warstwy skóry tworzy na powierzchni warstwę, silnie przyciągającą i wiążącą wodę. Dzięki temu mocno nawilża naskórek, w efekcie czego wygładza zmarszczki i sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna. Ponadto ułatwia przenikanie innych substancji przez warstwę rogową naskórka (pęczniejące korneocyty rozsuwają się tworząc przestrzeń do wnikania).

Pokaż produkty
Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil**

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil**

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil**

** Olej sezamowy to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Wśród olejów roślinnych wyróżnia się zawartością kwasów Omega-6 (kwas linolowy 41-43%). Jest bardzo bogaty w: wapń, miedź, magnezu, żelaza, cynk, fosfor, potasu, kwas foliowy (witamina B9), witaminy B6, witaminy E.
Jest silnie antyoksydacyjny, likwiduje wolne rodniki, które niszczą kolagen i elastynę w tkance łącznej skóry właściwej. Szybko się wchłania, poprawia ukrwienie skóry i jej dotlenienie. Odżywia suchą skórę oraz wspomaga leczenie łuszczycy. Łagodzi zaczerwienienia i ranki na skórze. Chroni przed poparzeniami słonecznymi (jest naturalnym filtrem), a także przed nadmiernym wiatrem. Wspaniale oczyszcza skórę i ławo spłukuje się z ciała pod wpływem gorącej wody i/lub mydła. Olej sezamowy poprawia elastyczność skóry i jej jędrność, sprawiając ze staje się miękka i świeża. Dodatkowo zwęża pory skóry

Pokaż produkty
Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Powder**

Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Powder**

Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Powder**

** Surowiec naturalny

Pestki malin zawierają związki mineralne bogate w potas, żelazo, cynk, mangan, prowitaminę A, witaminy B1, B2, B3, B6 oraz witaminy C i E o działaniu ściągającym i oczyszczającym. Stymulują samoregenerację naskórka, dzięki czemu skóra staje się jędrna, gładka, odświeżona.

Pokaż produkty
Rosa Damascena Flower Extract (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate (and) Citric Acid*

Rosa Damascena Flower Extract (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate (and) Citric Acid*

Rosa Damascena Flower Extract (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate (and) Citric Acid*

* Składnik naszych kosmetyków posiada certyfikat Ecocert.

Ekstrakt z róży damasceńskiej to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Posiada takie substancje aktywne jak: taniny (garbniki), antocyjanozydy (flawonoidy), saponiny, olejek eteryczny (cytronelol, geraniol, nerol, eugenol, fenyloetanol, rosofuran, beta-damascenon).
Dzięki obecności olejków eterycznych działa gojąco, przeciwzapalnie i łagodząco. Ma działanie antyseptyczne, antybakteryjne i lekko ściągające. Wykazuje działanie wzmacniające wobec naczynek krwionośnych, antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe. Wygładza, matuje, oczyszcza i ożywia skórę. Działa odmładzająco, regenerująco, przeciwdziała starzeniu się skóry i zmarszczkom. Poprawia elastyczność i gładkość skóry.

Pokaż produkty
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil**

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil**

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil**

** Surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa migdałowego. Zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E. Jest lekki, szybko wnika w skórę nie pozostawiając tłustej warstwy. Posiada doskonałe własności zmiękczające (emolient) i odżywiające skórę. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy. Idealny do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej.

Pokaż produkty
Parfum**

Parfum**

Parfum**

** Surowiec naturalny

To określenie kompozycji zapachowej. Clochee wybiera aromaty, które nie mają alergenów.

Pokaż produkty
Hydrolyzed Sodium Hyaluronate*

Hydrolyzed Sodium Hyaluronate*

Hydrolyzed Sodium Hyaluronate*

* Składnik naszych kosmetyków posiada certyfikat

Kwas hialuronowy małoczasteczkowy to surowiec naturalny. Zatrzymuje wodę w macierzy pozakomórkowej tkanki łącznej. Bierze również udział w regeneracji tkanek. Zmniejsza „kurze łapki”, wypełnia zmarszczki od środka, spłyca głębokość zmarszczek. Odmładza skórę poprzez poprawę jej własności wiskoelastycznych. Prowadzi do wyższej zawartości genu HAS-2 w fibroblastach, a co za tym idzie wyższej syntezy kwasu hialuronowego w fibroblastach. W ten sposób uzyskuje się wyższą zawartość kwasu hialuronowego w skórze i efekt wypełnia zmarszczek od wewnątrz.

 
 
Pokaż produkty
Gossypium Herbaceum Seed Oil**

Gossypium Herbaceum Seed Oil**

Gossypium Herbaceum Seed Oil**

** Surowiec naturalny pochodzenia roślinnego.

Olej z nasion bawełny zawiera 70 - 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych (olejowy i linolowy), kwas palmitynowy, kwas stearynowy oraz naturalne tokoferole (wit E). Wysoka zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), szczególnie kwasu olejowego i linolowego charakteryzują się szczególnie korzystnym oddziaływaniem na skórę. Działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej.

Pokaż produkty
Glycerin (and) Aqua (and) Hydrolyzed Ulva Lactuca Extract**

Glycerin (and) Aqua (and) Hydrolyzed Ulva Lactuca Extract**

Glycerin (and) Aqua (and) Hydrolyzed Ulva Lactuca Extract**

** Surowiec naturalny

Alga Ulva lactuca zaliczana jest do zielenic. Żyje w strefie przybrzeżnej mórz np. Bałtyku oraz na północnych wybrzeżach oceanu Atlantyckiego. ALGI (glony tj: zielenice, brunatnice, krasnorosty) zawierają 10-krotnie więcej witamin niż rośliny lądowe. Występują w nich pierwiastki tj: wapń, jod, brom, żelazo, magnez, miedź, cynk, mangan, prowitamina A (beta-karoten), wit. B1, B2, B5, B6, b12, C i E. Oprócz tego algi zawierają proteiny, które działają wzmacniająco i nawilżająco na bariery skóry. Ulva lactuca cieszy się szczególnym zaintetesowaniem przemysłu kosmetycznego, ze względu na zawartość białka aosainy i prowitaminy A. Aosaina jest zbudowana z polipeptydów podobnych pod względem budowy do elastyny zawartej w skórze. Udowodniono że 1% aosainy obniża 0 53% aktywność elastazy (enzymu rozkładającego elastynę w skórze).

 
 
Pokaż produkty
E160a

E160a

E160a

brak

Barwnik organiczny syntetyczny i/lub naturalny otrzymywany z oleju palmowego, marchwi, alg np. Dunaliella salina oraz poprzez fermentację z grzyba Blakeslea trispora. Alfa-,beta-karoten, prowitamina A - żółty, naturalny barwnik otrzymywany z roślin. Do celów przemysłowych uzyskiwany z marchwi. Możemy go spotkać m.in. w  produktach tłuszczowych, takich jak masło. Dzienna dawka, która nie wywołuje efektów ubocznych to 5 mg/kg masy ciała dla E160a.

Pokaż produkty
E150a**

E150a**

E150a**

** Barwnik naturalny, roślinny.

Otrzymywany w wyniku podgrzewania cukrów (glukozy, fruktozy, sacharozy, dekstrozy) bez dodatku kwasów i zasad lub w obecności kwasu cytrynowego lub wodorotlenku sodu, potasu lub wapnia. Grupa barwników o barwie brązowej, które powstają w wyniku karmelizacji cukrów, czyli ogrzewaniu ich powyżej ich temperatury topnienia. Ciemne zabarwienie karmelu pochodzi od związków huminowych. E150a nie jest modyfikowany genetycznie i nie zawiera składników alergennych.

Pokaż produkty
Cocos Nucifera (Coconut) Oil*

Cocos Nucifera (Coconut) Oil*

Cocos Nucifera (Coconut) Oil*

* certyfikowany surowiec

Otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno miąższu świeżych orzechów palmy kokosowej. Naturalny, nierafinowany, certyfikowany olej, który w temperaturze pokojowej ma postać białego, miękkiego masła o intensywnym, smakowitym zapachu kokosowym. Polecany do pielęgnacji włosów, zapewniając odbudowę, nawilżenie i ochronę włókna włosa. Ze względu na własności emoliencyjne jest odpowiedni jako nawilżacz do cery suchej i łuszczącej się. Wykazuje właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze i antyspetyczne, które czynią go odpowiednim również jako dodatek w pielęgnacji cery trądzikowej i łojotokowej.
Zawiera mieszaninę kwasów tłuszczowych, witaminy z grupy B, witaminę C i E oraz kwas foliowy, wapń, fosfor, cynk i żelazo.

Pokaż produkty
Citrus Aurantium Amara Flower Water**

Citrus Aurantium Amara Flower Water**

Citrus Aurantium Amara Flower Water**

** Surowiec naturalny

Organiczny hydrolat z kwiatu pomarańczy (neroli) działa antybakteryjnie i lekko ściągająco. Reguluje pracę gruczołów łojowych i wydzielanie sebum. Dzięki obecności bioflawonoidów działa antyoksydacyjnie oraz korzystnie na cerę naczynkową, ponieważ zmniejsza zaczerwienienie, uszczelnia naczynka i reguluje krążenie. Polecany jest także do cery naczynkowej, delikatnej, podrażnionej i wrażliwej. Dodatkowo regeneruje i wspomaga walkę z przedwczesnymi zmarszczkami, chroniąc przed rozkładem kolagenu, co dobrze wpływa też na cerę dojrzałą.

 
 
Pokaż produkty
Cinnamomum**

Cinnamomum**

Cinnamomum**

** Surowiec naturalny

Cynamon to wewnętrzna kora drzewa tropikalnego, która składa się z tłuszczów, węglowodanów, błonnika, żelaza oraz fosforu. Cynamon działa przede wszystkim ujędrniająco i ściągająco. Kosmetyki z dodatkiem cynamonu poprawiają krążenie, rozgrzewają, ujędrniają,  poprawiają koloryt zmęczonej i bladej skóry, wspomagają usuwanie zalegających w organizmie toksyn.

 
 
Pokaż produkty
Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

Cinnamomum Zeytanicum (and) Eugenia Caryophyllus (and) Zingiber Officinale (and) Eugenol (and) Cinnamic Aldehyde***

*** Olejek eteryczny pochodzenia roślinnego.

W kompozycji można wyczuć nutę cynamonu.

Pokaż produkty
Camellia Sinensis Leaf Extract (and) Aqua (and) Glycerin (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate*

Camellia Sinensis Leaf Extract (and) Aqua (and) Glycerin (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate*

Camellia Sinensis Leaf Extract (and) Aqua (and) Glycerin (and) Potassium Sorbate (and) Sodium Benzoate*

* certyfikowany surowiec

Ekstrakt z zielonej herbaty to surowiec naturalny pochodzenia roślinnego. Bogaty jest w garbniki, wykazują działanie ściągające, stosowane w leczeniu oparzeń i krwawień oraz w  alkaloidy, które mają doskonałe właściwości drenujące i pobudzają mikrokrążenie skórne. Dodatkowo w ekstrakcie można znaleźć witaminy; z grupy B, wspomagające leczenie łojotoku, trądziku i regulujące procesy rogowacenia skóry; witaminy z grupy K wzmacniające ściany naczyń włosowatych, ograniczające rumień i zmniejszające cienie pod oczami, oraz witaminę C, która efektywnie chroni komórki skóry przed atakiem wolnych rodników. Znajduje się w nim również oraz witamina P (często nie uznawana za witaminę), zmniejszająca przepuszczalność naczyń krwionośnych i posiadająca działanie antyoksydacyjne oraz sole mineralne tj. fluor, żelazo, magnez, mangan, potas, wapń, fosfor, cynk.
  
Dlatego też ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.

Pokaż produkty