Blog

Olejek migdałowy w Twoich kosmetykach naturalnych

2016-03-20

Nie tylko do każdego rodzaju cery, ale i na każdą porę roku. Kosmetyki naturalne zawierające olejek migdałowy należą do najbardziej uniwersalnych, więc sprawdź koniecznie, czy masz je w swojej kosmetyczce. Jeśli nie – z pomocą przychodzi polska marka kosmetyków naturalnych Clochee.

Z NASION NATURALNYCH DO KOSMETYKÓW

Pozyskiwany z nasion owoców drzewa migdałowego olej migdałowy to jeden z ulubionych składników kosmetyków naturalnych. Świetnie nadaje się do pielęgnacji zarówno twarzy, jak i ciała. Dzieje się tak dzięki zawartości witaminy A i E, znanych z cennych właściwości odmładzających. Jest również bogaty w witaminy B1, B2, B6, D oraz kwas oleinowy i linolowy o działaniu łagodzącym i zmiękczającym naskórek. Z uwagi na tak bogaty skład gama kosmetyków na bazie oleju migdałowego jest niezwykle szeroka.

Polska marka kosmetyków naturalnych Clochee znalazła dla niego zastosowanie w:

OLEJ MIGDAŁOWY = ZDROWA SKÓRA

Czym tak bardzo przysłużył się olej migdałowy skórze, że pokochali go producenci kosmetyków naturalnych? Gdy poznasz jego właściwości na własnej skórze, też będziesz jego miłośniczką! Poprawia mikrokrążenie skóry, wyrównuje jej koloryt, jest pomocny w walce z cellulitem, łagodzi podrażnienia i chroni przed szkodliwymi skutkami warunków atmosferycznych. Zapobiega odwodnieniu komórek, działając przeciwstarzeniowo. Poza tym, nie tylko doskonale nawilża, ale i odbudowuje warstwę lipidową. Jest doskonały do każdego typu cery, zwłaszcza wrażliwej, suchej i podrażnionej, skóra go więc kocha. Pokochasz i Ty?

Dobroczynne działanie oleju migdałowego poczujesz na własnej skórze, stosując lekki balsam nawilżający migdałowo-kwiatowy lub wygładzający olejek do demakijażu

Inne artykuły w Akademii Clochee

Ponieważ poważnie podchodzimy do kwestii ochrony środowiska i przejrzystości podczas całego procesu zakupów poddaliśmy ocenie nasz sklep internetowy i cały proces produkcji - „prześwietlił” nas serwis Dobre Zakupy.

Czytaj dalej

Rosa damascena, czyli róża damasceńska to piękna roślina o niezwykłych walorach ozdobnych. Podobnie jak inne róże, również i ta ma piękne kwiaty i niezwykły, słodki zapach. Poza urodą, ma jednak wiele innych, cudownych właściwości. Ta roślina, uprawiana w basenie Morza Śródziemnego wykorzystywana jest zarówno w lecznictwie, jak i kosmetologii. Powstała z połączenia dwóch gatunków róży Rosa Gallica i Rosa Phoenica i jest jedną z ponad 200 roślin z rodziny różaneczników. Krajem jej pochodzenia jest Iran, a z jej właściwości ludzie korzystają od siódmego wieku naszej ery.

Czytaj dalej

Wszystkie panie znają na pamięć przebieg własnych zmarszczek mimicznych, bo należą one do tych najbardziej nas denerwujących. Jednak zmarszczki powstają w różnych okolicznościach i spowodowane są wieloma czynnikami, dlatego można z nimi walczyć, stosując naturalne kosmetyki o działaniu przeciwstarzeniowym.

Czytaj dalej

Kiedy listopad puka do naszych drzwi to znak, że pora szykować się na zimę. I chociaż do tej kalendarzowej mamy jeszcze dwa miesiące, to możemy już odczuć zmiany w pogodzie i otoczeniu. Temperatury spadają, zimny wiatr niesie chłodne krople deszczu lub pierwszy deszcz ze śniegiem. W mieszkaniach kaloryfery grzeją już nie na żarty. Warto więc, wraz z tymi zmianami, wprowadzić kilka również w naszych kosmetykach, pielęgnacji i codziennym postępowaniu.

Czytaj dalej